Waarom Localroast

Gestart om de verse koffies van de beste lokale micro branders voor iedereen beschikbaar te maken én om lokale koffiebranders te steunen.

De beste en lekkerste koffies worden vers, met de hand en ‘slow roast’ gebrand. Precies wat de lokale koffiebrander doet. Meestal alleen voor goede koffiebars en de betere hotels en restaurants. Veelal niet te koop voor consumenten. Localroast brengt nu deze top koffies bij elkaar. Voor jou en kleine bedrijven. Tegen een zeer betaalbare prijs omdat we rechtstreeks samenwerken met de micro branders. De koffiebranders zijn geholpen met een nieuw afzetkanaal en jij geniet van super verse en super lekkere koffie!

Hoe het begon

In het najaar van 2018 kwam ik in contact met Olaf Tromp, oprichter en eigenaar van Spot On coffee roasters. Super enthousiast en zeer deskundig over alles wat met koffie en het branden ervan te maken heeft. Olaf levert uitsluitend private label aan zakelijke klanten: goede koffiebars, 4- en 5 sterren hotels en de betere restaurants. Particulieren konden zijn koffies niet kopen: teveel extra werk - dat afleidt van de kwaliteit van het branden. 

COVID

Koffiebars, restaurants en hotels sloten van de een op de andere dag. De omzet voor alle branderijen die zich op de zakelijke markt richtten viel volledig weg. Door lokale buurt- en Facebook acties werd de reeds gebrande koffie gelukkig nog verkocht. Aan particulieren. En die vroegen om meer... 

Localroast.nl

Hoogste tijd dus voor een platform waar lokale koffiebranders hun specialty koffies kunnen aanbieden aan particulieren en kleine bedrijven. Kunnen de koffiebranders zich blijven richten op hun kerntaak en krijgen consumenten de mogelijkheid dagelijks verse en super lekkere koffies te kopen van lokale ondernemers tegen betaalbare prijzen. En zo is Localroast ontstaan.

14 juni 2020

De eerste micro brander aangesloten. Dat is Spot On. Met de eerste vier bijzondere koffies. Voor ieder wat wils: van medium roast tot dark roast, een single origin en een 100% biologische koffie. Zondag 14 juni is de website live gegaan.

Update zomer 2022

Sinds de start hebben 4.000 klanten al meer dan 10.000 zakken koffie, proefpakketten, cadeaupakketten en dozen Sproud besteld. Die hebben we één voor één met zorg en aandacht samengesteld en verstuurd of bij de klant thuis afgeleverd. De vele warme reacties die we hebben ontvangen per mail of aan de deur geeft aan dat het werk van de koffieboer, de koffiebrander en ons eigen team zeer gewaardeerd wordt. Ook leveren we inmiddels in Amsterdam met de elektrische bakfiets, hebben we een tweede brander (uit Deventer) aangesloten en een koffiebar in de Crêperie in Hilversum en bedrijf in Utrecht ingericht. 
Team Localroast